Културно лето

Културно лето је годинама уназад по садржају најобимнији и најсадржајнији део активности Установе културе „Ћуприја“. Разноврсни програм обухвата радионице, школе, изложбе, позоришне представе, предавања, концерте и филмске пројекције. Квалитетан садржај је прилагођен свим старосним категоријама становништва и у највећој мери се остварује на отвореном. Оно што карактерише ове активности јесте партиципативност, односно учешће појединаца и формалних и неформалних група у остваривању садржаја. На остваривање активности на отвореном значајно утиче довољан број адекватно уређених локација у граду и ближој околини. 

У прелепом амбијенту амфитеатра поред Мораве приређују се дечије представе, кабареи и стенд ап наступи комичара, односно наступи музичара. Простор Галерије Установе културе „Ћуприја“ (некадашњи „Синђелић“) резервисан је за мало озбиљнији садржај. На том месту се одржавају трибине и предавања о најразличитијим темама, промоције књига и изложбе. Изложбе које Установа културе организује обично имају за циљ промовисање локалног уметничког стваралаштва и рад на очувању културноисторијског наслеђа. Тако се овде могу видети изложбе фотографија Ћуприје и околине професионалних фотографа или аматера, тематске или едукативне изложбе посвећене историји града, изложбе графика, уметничких слика или других дела ћупријских уметника.

Активности за децу у оквиру Културног лета су разноврсне.У сарадњи са школама, вртићима и родитељима организују се занимљиве едукативно – ликовне и декупаж радионице на отвореном за различите старосне категорије. Филмске пројекције на отвореном се најчешће дају на простору базена „Славија“.

Садржаји током Културног лета су до сада код публике били врло лепо прихваћени и још боље посећени.

Студентски фестивал фолклора