Цреваријада

Наша гурманска страна

Страница је у изради

Манифестација која је у протеклом периоду окупљала највећи број посетилаца (10 000 годишње) свакако је Цреваријада.

Са концептуалним планом и програмом активности, систематским уређењем простора, правовременим деловањем и мултимедијалном пропагандном кампањом, Цреваријада је као аутентични бренд допринела афирмацији општине Ћуприја, попуњавању свих смештајних капацитета на територији општине Ћуприја али и у Поморављу, значајном повећању броја туриста.

Поред такмичарских екипа којих је по манифестацији било и преко 50 Цреваријаду су током протеклих година посећивали љубитељи квалитетне хране и добре забаве из свих крајева наше земље и различитих старосних доби.

Захваљујући добром рејтингом на туристичком тржишту, Цреваријада је  окупила бројне предузетнике у делу комерцијалних партнера, па је на тај начин за победнике такмичарских делова и истакнуте појединце обезбеђиван богат фонд награда.

Проглашење најуспешнијег цревара увек је праћено концертом неког од еминентних музичких извођача народне музике као што су Гарави Сокак, Мирослав Илић, Драган Којић-Кеба, Милан Топаловић-Топалко и многи други. 

Цреваријадса се већ тринаест година заредом одржава поседњег викенда у јулу месецу и представља право “ Гастрономско чудо“ на овим просторима.