Air soft

Аирсофт је војни симулацијски спорт, сличан паинтбаллу, у којем се употребљавају реплике ватреног оружја, које избацују куглице од тврде пластике промера 6 до 8 милиметара. Могу бити масе од 0,20 г (за слабије реплике), 0,23 г (за јаче пиштоље), 0,25 г (за пушке), 0,28 г (за јаке пушке и снајпере) и 0,30 г (за снајпере).
Аирсофт се развио у Азији у (Јапану и Хонг Конгу), где је због строгих закона тешко легално придобити оружје. Популаран је и у нашој земљи. Играчи морају носити заштитну опрему (посебне наочаре од индустријског поликарбоната) и морају имати сигурносну реч за прекид игре у случају да нешто пође по криву. Ако се не придржавају сигурносни прописи, може доћи до повреда. О његовој популарности говори и чињеница да га користи полиција и војска диљем свијета као дио тренинга.

Оно што представља праву атракцију када су модерне рекреатино-спортске активности свакако је клуб “ Моравски пук“ који се бави популаним Air soft gemovima.

По узору на наше претке и славну „Моравску дивизију“ која се борила у Првом свтском рату , а чији су чланови били са територије градова Ћуприја, Јагодина и Параћин оформљен је клуб њених обожавалаца који на аутентичан начин и у потпуно складном амбијенту демонстрирају борбу против виртуелних непријатељских снага.

У протеклих пар година, колико клуб постоји, захваљујући својом атрактивношћу али и хуманитарним акцијама , наш град је посетило више стотина посетилаца из разних крајева наше земље и региона.

Како се прикључити „Моравском пуку“ и учествовати у њиховим активностима информишите се на њиховој фејсбук страници https://www.facebook.com/moravskipuk