Home  /  Street workout

Street workout

0
1

Ulični trening ili strit vorkaut (engl. Street workout) vrsta je treninga, sportske discipline i veštine koja je svojevrsna kombinacija gimnastike i akrobatike. Ova aktivnost okuplja sve veći broj članova i na Balkanu, pa su tako sportisti koji se bave ‘uličnim vežbanjem’ osnovali i Srpski Street Workout savez s ciljem povezivanja i razmene iskustava s kolegama koji se takođe ovim bave. U Srbiji trenutno postoji oko 8 Street Workout klubova s preko 50.000 članova. Među velikim prednostima ove aktivnosti je to što je besplatno te činjenica da se treninzi odvijaju u prirodi na otvorenom.

Cela priča o Uličnom treningu krenula je iz Amerike gde se sličan program nazivao još i Ghetto Workout, Gymbarr, Calisthenics, ekstremni bodyweight i sl. dok se u Srbiji prvi put pojavio ranih 2010-ih, te od tada svaki dan uzima sve većeg maha kako među mladima tako i među starijim vežbačima.

Glavni značaj ove metode vežbanja je što nema granica, iz svake vežbe može preći u još težu vežbu, a kad se svemu doda i improvizacija, raznolikosti vežbi nema kraja. A osim toga besplatan je, veoma delotvoran i atraktivan. Vežbe možete izvoditi bilo kad i bilo gde, a uglavnom su to lokalni parkovi, dečja igrališta ili obična dvorišta.
Da entuzijazam od rekreativca može da napravi i „Najjačeg čoveka koji hoda Srbijom“ svedoče mnoge objave u medijima koje samo potvrđuju da je Ćuprija uvek bila i ostala GRAD SPOTRA i da svake godine iznedri po nekog svetskog rekordera.

 

Ukoliko želite da se oprobate u nekom od ovih disciplina u okviru uličnog sporta informišite su u jedinstvenom klubu u Ćupriji koji nosi naziv „Ulični trening-MOST“ ili na njihovoj fejsbuk stranici https://www.facebook.com/Uli%C4%8Dni-Trening-Most-111145907064980

Sorry, the comment form is closed at this time.

social profiles

Contact the property