Home  /  Parkovi

Parkovi

0
0

Moravski park

Moravski park se nalazi na desnoj obali Velike Morave na samom ulazu u grad iz pravca Jagodine. Sa jedne strane park je oivičen rekom Velikom Moravom a sa druge ulicama Živke Damnjanović i Danila Dimitrijevića. Pokriven je listopadnim i zimzelenim drvećem.
2012 godine park je rekonstruisan i dobio je današnji izgled. Danas u parku postoje staze za rekreaciju u dužini od 2 km, amfiteatar na otvorenom gde se u letnjim mesecima održavaju predstave i igrokazi.
Brod restoran Cruiser je usidren uz obalu Velike morave kod samog parka i predstavlja idealno mesto za osveženje.

Park u centru grada

U samom gradskom jezgru na obali reke Ravanice, preko puta gradskog trga nalazi se park u centru. Sa zapadne strane oivičen je Domom vojske, sa severne rekom Ravanicom, istočne ulicom Jovana Kursule i južne Karađorđevom ulicom.
Park je prekriven listopadnim i zimzelenim drvećem i predstavlja pravu malu oazu u centru grada. U parku postoji i dečje igralište gde se nalazi i nadaleko čuven dečji brod za igru „Moravikus“. Sa zapadne strane oivičen rekom Ravanicom, sa severne Domom vojske, istočne Karađorđevom ulicom i južne ulicom Jovana Kursule.

Park kod Prve mesne zajednice

Preko puta Prve mesne zajednice, u mirnom delu grada, nalazi se još jedan park vredan pomena, prekriven listopadnim i zimzelenim drvećem. Sa severne strane oivičen je ulicom Milice Cenić, istočne Vidovdanskom ulicom i južne strane Svetosavskom ulicom.
Park je u potpunosti rekonstruisan 2016. godine. Danas u parku postoji teretana na otvorenom, dečje igralište kao i letnjikovac.

Park Šećerko

U blizini železničke stanice, kod vrtića Šećerko, po kom je i dobio ime, nalazi se park Šećerko. Park je trouglastog oblika i sa istočne strane je oivičen vrtićem Šećerko, sa severne Jugoslovenskom ulicom i sa južne ulicom Kralja Petra prvog Oslobodioca.
Park je rekonstruisan 2015.godine. Od sadržaja u parku postoji trim staza za rekreaciju kao i teretana na otvorenom.

Park kod suda

Iako najmanji po površini park kod suda predstavlja pravu malu oazu na obali reke Ravanice. Nalazi se u blizini Osnovnog suda u Ćupriji, glavne pošte kao i škole za muzičke talente „Dušan Skovran“. Prekriven je listopadnim i zimzelenim drvećem.

Sekvoja

Park u centru kraj fontane krije jedinstveno drvo u ovom kraju-SEKVOJU. Sekvoja je jedina savremena vrsta istoimenog roda drvenastih biljaka (Sequoia), iz porodice čempresa (Cupressaceae). Sekvoja može da živi i do 2200 i spada u red najvišeg drveća na Zemlja – može da dostigne visinu i do 115m.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Contact the property