Home  /  Kulturno leto

Kulturno leto

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit
0
1

Kulturno leto je godinama unazad po sadržaju najobimniji i najsadržajniji deo aktivnosti Ustanove kulture „Ćuprija“. Raznovrsni program obuhvata radionice, škole, izložbe, pozorišne predstave, predavanja, koncerte i filmske projekcije. Kvalitetan sadržaj je prilagođen svim starosnim kategorijama stanovništva i u najvećoj meri se ostvaruje na otvorenom. Ono što karakteriše ove aktivnosti jeste participativnost, odnosno učešće pojedinaca i formalnih i neformalnih grupa u ostvarivanju sadržaja. Na ostvarivanje aktivnosti na otvorenom značajno utiče dovoljan broj adekvatno uređenih lokacija u gradu i bližoj okolini.

U prelepom ambijentu amfiteatra pored Morave priređuju se dečije predstave, kabarei i stend ap nastupi komičara, odnosno nastupi muzičara. Prostor Galerije Ustanove kulture „Ćuprija“ (nekadašnji „Sinđelić“) rezervisan je za malo ozbiljniji sadržaj. Na tom mestu se održavaju tribine i predavanja o najrazličitijim temama, promocije knjiga i izložbe. Izložbe koje Ustanova kulture organizuje obično imaju za cilj promovisanje lokalnog umetničkog stvaralaštva i rad na očuvanju kulturnoistorijskog nasleđa. Tako se ovde mogu videti izložbe fotografija Ćuprije i okoline profesionalnih fotografa ili amatera, tematske ili edukativne izložbe posvećene istoriji grada, izložbe grafika, umetničkih slika ili drugih dela ćuprijskih umetnika.

Aktivnosti za decu u okviru Kulturnog leta su raznovrsne. U saradnji sa školama, vrtićima i roditeljima organizuju se zanimljive edukativno – likovne i dekupaž radionice na otvorenom za različite starosne kategorije. Filmske projekcije na otvorenom se najčešće daju na prostoru bazena „Slavija“.

Sorry, the comment form is closed at this time.

social profiles

Contact the property