Home  /  Konjički klub „Nebesko brdo“

Konjički klub „Nebesko brdo“

Oaza u prirodi gde turisti mogu da prenoće, uživaju u prirodi, nauče da jašu ...
0
2

Imanje „Nebesko brdo“ u selu Paljane kod Ćuprije je prava oaza u prirodi gde turisti mogu da prenoće, uživaju u prirodi, druže se sa životinjama, nauče da jašu i gađaju lukom i strelom, probaju domaće specijalitete ili pešače stazom kroz šumu do manastira Ravanica. Vlasnik imanja i istoimenog konjičkog kluba Slaviša Milosavljević kaže da mu je ideja bila da spoji prirodu i ljubav prema životinjama.

U ovom Konjičkom klubu u toku 2020. godine počela je sa radom škola jahanja. Najmlađe polaznice škole jahanja kažu da vole konje, da ih se ne plaše, da su već posle nekoliko časova naučile osnove rekreativnog jahanja i da im je želja da postanu džokeji kada porastu.

Licencirani instruktor jahanja preporučuje 30 časova jahanja tokom kojih se stiču osnovna znanja o opremi, pojahivanju i sjahivanju, sigurnom upravljanju u hodu, kasu i galopu, kao i pravilnom stavu jahača. Na imanju „Nebesko brdo“, osim jahanja, ljubitelji prirode i sporta mogu se baviti i sreličarstvom. Udruženje streličara „Hiron“ iz Ćuprije nudi, svima koji dođu na ovo imanje, dobru zabavu.

„Ovde ljudi mogu napraviti svoje prve korake u tradicionalnom streličarstvu koje podrazumeva gađanje u metu bez pomagala. Mi ovde realizujemo razne aktivnosti sa konjičkim klubom. Takođe, ovde se svake godine, osim ove zbog korone, održavaju Dani gljiva. To je manifestacija koja okuplja gljivare iz čitave Srbije pa čak i inostranstva. Prošle godine imali smo goste iz Grčke i Hrvatske. Planiramo uskoro i konjičko streličarstvo, znači gađanje sa konja“, kaže predsednik asocijacije „Hiron“ .

Milosavljevići čuvaju konje od 2000. godine. Osim konja, čuvaju i magarce, pse, a uskoro na imanje stižu i dve ptice – mišari kojima su krila oštećena. Takođe im stiže još jedan konj za jahanje, pa će ih biti četiri u školi jahanja, a stiže i jedan poni za one najmlađe posetioce.

Tamo gde Sveti Sava miri zavađenu braću

Imanje i konjički klub su dobili ime po okolnom brdu gde je, po legendi, kod reke Mirosave Sveti Sava izmirio zavađenu braću Stefana i Vukana, a ovde se nalaze i Nemanjini izvori odakle se Ćuprija snabdeva vodom za piće.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Konjički klub „Nebesko brdo“

Паљане 35320, Србија

social profiles

Contact the property