Home  /  Bazeni „Slavija“

Bazeni „Slavija“

Sportski kompleks ,,SLAVIJA“ počeo je sa radom 1953. godine
0
0

Sportski kompleks ,,SLAVIJA“ počeo je sa radom 1953. godine i u to vreme – sa velikim bazenom olimpijskih dimenzija, malim dečjim bazenom, skakaonicom i ostalom pratećom sportskom infrastrukturom – u posleratnom periodu bio u grupi od 4 najboljih sportskih objekata u bivšoj Jugoslaviji.
6Sve do zatvaranja, 1975. godine, na bazenima su trenirali plivački i vaterpolo klubovi koji su iz svojih redova iznedrili brojne državne reprezentativce.
Nakon 18 godina pauze, usledilo je renoviranje i puštanje u rad 1993.godine, ali zbog tehničkih nedostataka ponovo je zatvoren 1998. godine.
U Ćupriji, gradu sa bogatom sportskom tradicijom, dugo je tinjala želja da se što pre vrati stari sjaj Slavije, dela grada koji je uvek bio simbol vaterpola i plivanja – pa je 2014. godine ponovo otvoren sportski kompleks SLAVIJA, ali sada sa rekonstruisanim objektima koji ispunjavaju sve standarde u pogledu bezbednosti sportista i ostalih korisnika.
Osnovana je škola plivanja za najmlađe, vaterpolo i plivački klubovi i njihovi srećni osmesi najavljuju vraćanje stare slave Bazena SLAVIJA – kao Organizacione jedinice u sastavu Ustanove za sport SC ,,ADA“ Ćuprija.

U okviru ovog kompleksa već dugi niz godina posluje i teniski klub „Slavija“ , pa je tako ovaj deo grada namenjen sportskim i rekreativnim aktivnostima.

Sorry, the comment form is closed at this time.

social profiles

Contact the property