Home  /  Aktuelnosti   /  Četvrti Ravanelius od 01. do 08. jula

Četvrti Ravanelius od 01. do 08. jula

Četvrti po redu Festival muzičke izuzetnosti Ravanelius, biće održan i ove godine u Ćupriji, od 1. do 8. jula, u okviru gradskog kulturnog leta. Naše jedinstveno muzičko putovanje iz godine u godinu raste i zadovoljava očekivanja i najzahtevnijih ljubitelja klasične muzike, te smo vam i ove godine pripremili raznolik program koji će obradovati svačije uho.

Za samo tri godine postojanja, naš festival se upisao na mapu najboljih evropskih festivala. Nastupilo je više od 150 vrhunskih izvođača, iz zemlje i sveta, koje je besplatno pratilo više od 4.000 posetlaca. Zbog toga smo nagrađen priznanjem „Muzika klasika“ za najbolji regionalni festival u 2022. godini. Sve bogatijim programom i sa sve većim brojem posetilaca, Ravanelius postaje kulturni brend grada Ćuprije i ovog regiona.

Uz ime Ravanelius stoje najveća imena savremene klasične muzike kao što su Nemanja Radulović i orkestar „Double Sens“, koji otvaraju ovogodišnji festival i Stefan Milenković koji je nastupio prošle godine.

Do 8. jula, na Otvorenoj sceni Škole za muzičke talente koja će u okviru manifestacije proslaviti pola veka postojanja, u OMŠ „Dušan Skovran“, kao i na otvorenoj sceni Moravskog parka, smenjivaće se solisti među kojima je naša najbolja frulašica Neda Nikolić, po mnogima naslednica Bore Dugića, najpoznatiji domaći klarinetista Ognjen Popović, sjajni makedonski orkestar Profundis, kao i učenici Škole za muzičke talente i OMŠ „Dušan Skovran“ iz Ćuprije. Udruženje umetnika „Visoko Ce“ izvešće operu za decu „Ivica i Marica“, biće održani okrugli sto o muzičkoj kritici, radionica izrade gudačkih instrumenata i muzički bioskop za decu, a posebno smo ponosni na koncert najboljih polaznika Ravaneliusovog masterklasa.

Mnogo je razloga da i ove godine, početkom jula budete na Ravaneliusu, u Ćuprijo, a program i satnicu ovogodišnjeg Festivala možete da pogledate OVDE.

Ukoliko vas zanima više informacija o ovogodišnjim izvođačima kliknite OVDE.