Home  /  Aktuelnosti   /  ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ПОДСТИЦАЈА ЗА РАЗВОЈ И УНАПРЕЂЕЊЕ РУРАЛНОГ ТУРИЗМА И УГОСТИТЕЉСТВА НА ТЕРИТОРИЈИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ПОДСТИЦАЈА ЗА РАЗВОЈ И УНАПРЕЂЕЊЕ РУРАЛНОГ ТУРИЗМА И УГОСТИТЕЉСТВА НА ТЕРИТОРИЈИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Министарство туризма и омладине расписује Јавни позив за доделу средстава подстицаја за развој и унапређење руралног туризма и угоститељства,у складу са Законом о буџету Републике Србије и Уредбом о условима,начину доделе и коришћења средстава подстицаја за развој и унапређењe руралног туризма и угоститељства на територији Републике Србије.

Јавни позив за подношење захтева за доделу средстава за подстицај развоју сеоског туризма отворен до 15. априла 2024. године.
Право на доделу средстава имају сеоска туристичка домаћинства, салаши и етно куће евидентирани у информационом систему Е-туриста за доградњу и додатно опремање постојећих угоститељских објеката за смештај.
Максималана висина подстицаја по пројекту је 2,9 милиона динара уз обавезу сопственог учешћа у износу од 10 одсто укупне вредности инвестиције.
За ову намену по први пут опредељено је 150 милиона динара бесповратних средстава. Циљ је повећање туристичког промета кроз развој руралног туризма.
Јавни позив, као и сви потребни обрасци и инструкције за подношење захтева, објављени су на сајту Министарства туризма и омладине https://mto.gov.rs/vest/3744/sredstva-podsticaja-za-ruralni-turizam.php