Паркови

Моравски парк

Моравски парк се налази на десној обали Велике Mораве на самом улазу у град из правца Јагодине. Са једне стране парк је оивичен реком Великом Моравoм а са друге улицама Живке Дамњановић и Данила Димитријевића. Покривен је листопадним и зимзеленим дрвећем.
2012 године парк је реконструисан и добио је данашњи изглед. Данас у парку постоје стазе за рекреацију у дужини од 2 км, амфитеатар на отвореном где се у летњим месецима одржавају представе и игрокази.
Брод ресторан Cruiser је усидрен уз обалу Велике мораве код самог парка и представља идеално место за освежење.

Парк у центру града

У самом градском језгру на обали реке Раванице, преко пута градског трга налази се парк у центру. Са западне стране оивичен је Домом војске, са северне реком Раваницом, источне улицом Јована Курсуле и јужне Карађорђевом улицом.
Парк је прекривен листопадним и зимзеленим дрвећем и представља праву малу оазу у центру града. У парку постоји и дечје игралиште где се налази и надалеко чувен дечји брод за игру „Моравикус“. Са западне стране оивичен реком Раваницом, са северне Домом војске, источне Карађорђевом улицом и јужне улицом Јована Курсуле.

Парк код Прве месне заједнице

Преко пута Прве месне заједнице, у мирном делу града, налази се још један парк вредан помена, прекривен  листопадним и зимзеленим дрвећем. Са северне стране оивичен је улицом Милице Ценић, источне Видовданском улицом и јужне стране Светосавском улицом.
Парк је у потпуности реконструисан 2016. године. Данас у парку постоји теретана на отвореном, дечје игралиште као и летњиковац.

Парк Шећерко

 

У близини железничке станице, код вртића Шећерко, по ком је и добио име, налази се парк Шећерко. Парк је троугластог облика и са источне стране је оивичен вртићем Шећерко, са северне Југословенском улицом и са јужне улицом Краља Петра првог Ослободиоца.
Парк је реконструисан 2015.године. Од садржаја у парку постоји трим стаза за рекреацију као и теретана на отвореном.

Парк код суда

 

Иако најмањи по површини парк код суда представља праву малу оазу на обали реке Раванице. Налази се у близини Основног суда у Ћуприји, главне поште као и школе за музичке таленте „Душан Сковран“. Прекривен је листопадним и зимзеленим дрвећем.

Секвоја

 

Парк у центру крај фонтане крије јединствено дрво у овом крају-СЕКВОЈУ. Секвоја је једина савремена врста истоименог рода дрвенастих биљака (Sequoia), из породице чемпреса (Cupressaceae). Секвоја може да живи и до 2200 и спада у ред највишег дрвећа на Земља –  може да достигне висину и до 115м.

Парк у центру града са фонтаном и Секвојом