Базени Славија

Базени „Славија“

телефон: 069601754
e-mail: scadacuprija@gmail.com
Цена дневне карте је 200 динара

Спортски комплекс ,,СЛАВИЈА“ почео је са радом 1953. године и у то време – са великим базеном олимпијских димензија, малим дечјим базеном, скакаоницом и осталом пратећом спортском инфраструктуром – у послератном периоду био у групи од 4 најбољих спортских објеката у бившој Југославији.
6Све до затварања, 1975. године, на базенима су тренирали пливачки и ватерполо клубови који су из својих редова изнедрили бројне државне репрезентативце.
Након 18 година паузе, уследило је реновирање и пуштање у рад 1993.године, али због техничких недостатака поново је затворен 1998. године.
У Ћуприји, граду са богатом спортском традицијом, дуго је тињала жеља да се што пре врати стари сјај Славије, дела града који је увек био симбол ватерпола и пливања – па је 2014. године поново отворен спортски комплекс СЛАВИЈА, али сада са реконструисаним објектима који испуњавају све стандарде у погледу безбедности спортиста и осталих корисника.
Основана је школа пливања за најмлађе, ватерполо и пливачки клубови и њихови срећни осмеси најављују враћање старе славе Базена СЛАВИЈА – као Организационе јединице у саставу Установе за спорт СЦ ,,АДА“ Ћуприја.

У оквиру овог комплекса већ дуги низ година послује и тениски клуб „Славија“ , па је тако овај део града намењен спортским и рекреативним активностима.

Тениски терени „Славија“