Богат програм прославе Дана општине

Богат програм прославе Дана општине

Низом културних и спортских манифестација, општина Ћуприја и ове године обележава 13. октобар – Дан општине.
Тако ће већ 11. октобра у 20 часова, у Музеју „Хореум Марги – Равно“, бити отворена – у сваком смислу вредна – изложбена поставка слика и цртежа Уроша Предића, једног из плејаде највећих ликовних стваралаца које је српски народ имао.
Већ сутрадан, у петак, 12. октобра, Ћуприја ће још једном да буде у жижи целокупне атлетске јавности. Наиме, тог дана, од 17 сати, биће одржана 73. меморијална улична трка „Александар Петровић“, иначе најстарија улична трка у Европи, овог пута под симболичним слоганом „Вера у кораке који су обишли свет“.
У суботу, 13. октобра, са почетком у 21 час, на Градском тргу у Ћуприји концерт ће одржати Сања Илић и Балканика, за чију музику је, додајмо, велики Енио Мориконе имао само речи хвале, изјавивши како воли музику ове групе и њихове спектакуларне концерте и да у својој приватној колекцији чак има и дискове српске групе коју је Сања Илић основао пре тачно 20 година.
Програм прославе Дана општине Ћуприја биће заокружен позоришном представом „Хистерија“, са Небојшом Љубишићем, Сузаном Лукић, Гораном Јевтићем и Младеном Андрејевићем у насловним ролама. У овом психоаналитичком водвиљу Југословенског драмског позоришта сусрећу се отац психоанализе Сигмунд Фројд и принц надреализма Салвадор Дали, а о квалитетима „Хистерије“ говори и чињеница да је овај комад, као комедија године, у Британији добио награду „Лоренс Оливије“. Улазнице за представу „Хистерија“ моћи ћете да купите у холу Школе за основно музичко образовање „Душан Сковран“ 10, 11. и 12 октобра од 13 до 16 и од 17 до 19 часова, као и на сам дан извођења комада – 14. октобра, по цени од само 250 динара. Почетак представе заказан је за 20 часова у сали ШОМО „Душан Сковран“.
Рецимо и то да ће у суботу, 13. октобра, бити одржана и свечана седница Скупштине општине Ћуприја, на којој ћемо, између осталог, сазнати ко су овогодишњи почасни грађани централног града средњег Поморавља.

 

0 thoughts on “Богат програм прославе Дана општине

 1. Компания http://obmenneg.com/ является автоматическим и круглосуточным онлайн -сервисом, который позволяет обменять средства. И для этого нет необходимости выходить из дома. Так получиться осуществить обмен между системами, банковскими картами, криптовалютами. Но самое главное, что сервис работает круглосуточно, а потому совершить операции вы можете в любой час. При помощи полной автоматизации удалось добиться важных преимуществ перед аналогичными компаниями:

  1. Все операции происходят очень быстро, включая обмен qiwi на wmz
  2. На минимальную сумму обмена влияют требования определенных платежных систем
  3. Обмен можно осуществлять в любое время: поздно ночью, либо ранним утром
  4. Из-за того, что издержки минимальны, то и комиссия взимается символическая

  Все эти преимущества создают необходимые предпосылки для того, чтобы обратиться за помощью именно в эту компанию. Так вы потеряете минимум времени и денег. Воспользуйтесь услугами компании, которая дорожит клиентами и выполняет все обязанности на высшем уровне.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *